zocieteit klein podium

 

 

 

 zocieteit film

 

 zocieteit culturele avond

 

 zocieteit cafe

 

 

 

afblinks2015

 

Fietsclub handen aan het stuur

 

 

 Begin borrel

 

 

 

Kaasplankje 

 

WAT WIJ DOEN in ons clubgebouw

Wij ontmoeten elkaar in de Bilderdijkzaal van Verenigingsgebouw Het Open Huis (HOH), Bilderdijkpark 12a in Amsterdam. Bij goed weer is ons terras in de binnentuin geopend. Kennismakers van harte welkom.

In ons clubgebouw organiseren wij bijeenkomsten die verschillend van karakter zijn:

Thema-bijeenkomsten / Klein Podium Leden kunnen een interview of  presentatie organiseren over een actueel thema dat interessant is voor onze leden. Leden van de Zóciëteit en bekenden van leden, kunnen van het bestuur de gelegenheid krijgen om het podium van ons clubgebouw voor een uur (pauze inbegrepen) tot hun bühne te maken. Men kan iets vertellen over werk, interesses en vakantie. Een thema kan bijvoorbeeld gekoppeld zijn aan een recent verschenen boek.

Filmavonden Maandelijks vertonen wij een film op een groot scherm. Dit zijn doorgaans films uit het roze circuit. Toegang voor leden gratis.

Culturele avonden Optredens in de vorm van muziek, cabaret of toneel.

Gezelligheidsbijeenkomsten Mannen van de Zóciëteit kunnen zo'n bijeenkomst aangrijpen om iets te vieren of iets aan te bieden bijvoorbeeld ter gelegenheid van een verjaardag. Deze bijeenkomsten zijn vaak ook geschikt voor gezelschapsspellen. 


EROP UIT MET EEN INTERESSEGROEP

Een interessegroep heeft geen vaste groep deelnemers, maar gewoonlijk wel een "harde kern". Elke groep heeft één of twee coördinatoren. Kennismakers van harte welkom.

Culturele Club

Meestal de eerste zondagmiddag van de maand wordt met een groep mannen een tentoonstelling, expositie of anderszins bezocht. Er wordt aandacht besteed aan vele vormen van kunst. Afwisselend bezoeken we musea in Amsterdam en daarbuiten, voornamelijk in de Randstad. Deze activiteit kan zich meestal verheugen op een hoge opkomst van leden en een prettige sfeer. Het sociale aspect van deze activiteit is voor de deelnemers ook belangrijk. Men hoeft nog geen lid te zijn van de vereniging om een keer mee te gaan. We proberen kennismakers zich snel welkom en thuis te laten voelen. We beginnen de middag met kennismaking in een café. Na het museumbezoek gaan we meestal napraten in een leuke locatie en soms wordt er nog samen gegeten. Recente voorbeelden: De Hermitage en het Stedelijk museum in Amsterdam. Ook bezochten wij musea in Den Haag, Haarlem, Hoorn, Laren, Rotterdam en Utrecht. Ben je nieuwsgierig of geïnteresseerd, dan ben je van harte welkom!

Dinerclub

De tweede woensdag van de maand dineren we in een goed bereikbaar restaurant, dat kwaliteit paart aan betaalbaarheid. Aanvang 18.30 uur. Aantal deelnemers: twaalf man in volgorde van aanmelding. Ieder betaalt voor zich diner en drank.

Borrelclub

Regelmatig op de tweede zondagmiddag van de maand borrelen we rond 17 uur in een café in het centrum van Amsterdam om bij te praten en ook andere gezichten te zien.

Fietsclub "Handen aan het stuur"

Een aantal malen per jaar maken we op zondagmiddag een recreatieve fietstocht van ca. 35-40 km door een gebied rond Amsterdam of wat verderop. Gezelligheid en genieten van de omgeving staan hierbij voorop. Onderweg ergens een terrasje pikken en na afloop nog een nadronk, soms bij een van de mannen thuis horen tot het standaardprogramma. Het startpunt van de fietstochten is vanuit Amsterdam per trein makkelijk te bereiken. Zo fietsten wij: Rond Haarlem langs de kleurrijke bollenvelden.  Bussum langs ruisend riet van de Vechtplassen gecombineerd met bos en heide.  Castricum langs blonde duinen met een duik in zee en nagenieten op het terras van Johanna’s Hoeve.  Bij Amersfoort, op Landgoed Den Treek met de soldateske Pyramide, genoten wij van de herfstkleuren. Fiets een keer mee en kijk of het iets voor je is. Je bent ook van harte welkom als je zelf een fietstocht voor ons wilt organiseren !

Leesclub "Isherwood"

De naam van de club stamt uit de tijd dat Christopher Isherwood heel populair was om zijn onverbloemd uitkomen voor zijn homoseksualiteit. Sindsdien heeft de leesclub ups en downs gekend, maar er is nu een vaste kern van geïnteresseerde leden en daarnaast een groep die minder vaak komt. De deelnemers lezen ongeveer elke 6 weken een gezamenlijk gekozen boek en geven er dan tijdens de bijeenkomst een oordeel over. Zo'n boek moet tot lezen uitnodigen, omdat daarin - openlijk of meer verborgen - homogevoelens voor ons herkenbaar tot uiting komen; daarnaast moet het een literaire waarde hebben (althans volgens de coördinator of een ander die het boek voorstelt). We bespraken bijvoorbeeld van Alain Claude Sulzer: De volmaakte kelner en Het verkeerde moment/ Zur falschen Zeit. Na de zelfmoord van zijn vader ontdekt de zoon dat zijn vader homo was. Van Tom Lanoye: Sprakeloos. Een eerbetoon aan zijn bijzondere moeder. Het verhaal over zijn coming-out in een Vlaamse slagersfamilie. We komen in de regel bijeen in het etablissement St George, Nieuwezijds Voorburgwal 95 in Amsterdam, eenmaal per maand op zaterdag om 15.30 uur.

Met filmclub "Satyricon" naar een bioscoop

De vierde woensdag van de maand gaan de deelnemers naar een door de twee coördinatoren gekozen film in een bioscoop of filmhuis. Na afloop wordt gezellig een glas gedronken en nagepraat over de film. De filmkeuze wordt enkele dagen tevoren bepaald op een film, die hoge kwaliteit paart aan attractiviteit voor de doelgoep van homo-mannen met interesse in de betere film. Soms zit daar een gay-film bij maar die moet dan wel echt kwaliteit hebben.

Fotoclub

De leden organiseren regelmatig een fotosafari op mooie locaties. Daarna volgt een huiskamerbijeenkomst waarbij de foto-opnamen worden besproken en ervaringen worden uitgewisseld.

Wandelclub "Op hoge poten"                                               

De wandelingen doen wij met wandelgids Hugo van wandelclub "Op hoge poten" (OHP). De laatste zondag van de maand wordt een wandeling georganiseerd tussen de 12 en 22 kilometer. In de winter min of meer in de buurt van Amsterdam. Als de dagen langer zijn ook verder weg. Om zoveel mogelijk leden mee te krijgen verschillen de afstanden regelmatig. Zo zijn er mannen die niet zoveel willen lopen en juist anderen die veel kilometers willen maken. Er zijn wandelingen in de natuur en stadswandelingen. Elk jaar is er een wandeling met speciale aandacht voor architectuur. Dat kan bijvoorbeeld zijn eigentijds, Dudok of Berlage.

Bridgegroep "De Roze Klaver"

Bridgen met mannen die ook roze zijn in het Claverhuis. De bridgegroep staat los van de Zocieteit

Massagegroep "De Kuise kneders"

De massagegroep oefent maandelijks bij een van de leden thuis. Ervaring is niet vereist.

Huiskamerbijeenkomsten

Soms organiseren leden een huiskamerbijeenkomst met een bepaald gespreksthema. 

Citytrips/reizen/weekenden "ZO-TOURS"

Bij voldoende animo gaat een groep leden op reis, bijvoorbeeld naar een stad voor een mix van cultuur en homoleven. Inmiddels zijn we ondermeer geweest in Berlijn, Parijs, Londen, Spanje maar ook naar Texel en wintersportgebieden. Soms organiseert een groep leden een weekend of midweek in een vakantiehuis of hotel. Voor deze activiteiten is geen vaste coördinator, ze zijn afhankelijk van het initiatief door leden.


JAARLIJKSE EVENEMENTEN

Nieuwjaarsreceptie

Volgens goede jarenlange traditie wordt het nieuwe jaar van de Zóciëteit gezamenlijk ingeluid. Tijd om even stil te staan bij het afgelopen jaar en om na te denken over wat wij verwachten van het nieuwe jaar. Het is de gelegenheid bij uitstek om elkaar al het goede toe te wensen voor het nieuwe jaar. Graag heffen wij het glas op ieders welzijn alsmede op een inspirerend en mooi jaar voor onze Vereniging.

Open Podium

In het voorjaar organiseren we vaak een avond met optredens uit eigen kring. Leden laten zich op de bühne van hun creatieve kant zien door een korte (muzikale) bijdrage met een serieuze of speelse inslag.

Jaarfeest

Op een zomeravond vieren wij feest omdat de Zóciëteit sedert 23 juli 1985 bestaat. Meestal met een lopend buffet en entertainment.

Algemene ledenvergadering

De ALV is alleen toegankelijk voor leden en vindt jaarlijks uiterlijk 31 oktober plaats.

Vrijwilligersavond

De Sint zet onze vrijwilligers in het zonnetje.

Kerstdiner

In de loop van december genieten we van een speciaal diner ergens in de stad.